Afzwaaiende Tankink als eerste over de streep in Boxmeer

Print
Afzwaaiende Tankink als eerste over de streep in Boxmeer

Tankink gaat op de foto met een fan. Afbeelding: Ed van Alem

Wielrenner Bram Tankink heeft maandag het criterium van Boxmeer gewonnen. Een dag na de Tour de France bleef de coureur van LottoNL-Jumbo, die na dit seizoen stopt, in de Brabantse plaats Tom Dumoulin voor.

De derde plaats in Boxmeer was voor Bauke Mollema. Bij de vrouwen won Anna van der Breggen, voor Chantal Blaak en Marianne Vos.

Fantastisch
Tankink reageerde verguld op zijn winst in het bomvolle Boxmeer, waar het publiek rijendik langs het parcours stond. "Echt fantastisch", zei Tankink. "Achttien jaar heb ik keihard voor de sport gewerkt. Het is hier zó druk door de Tourmannen, maar dat ik die mannen mag kloppen is fantastisch."

Druk
De fans waren massaal op het eerste criterium na de Tour de France afgekomen. Al aan het einde van de middag, tijdens het voorprogramma, was het druk in het centrum van Boxmeer. Speculaties over de mogelijke winnaar waren er toen al volop. Tom Dumoulin gold daarbij voor menigeen als favoriet, als eerste Nederlandse renner die in de Tour op het podium eindigde in 28 jaar. Maar ook Tankink werd al veelvuldig genoemd, als afzwaaiend renner.