Linthorst maakt indruk op Steijn: ‘Kijk niet naar leeftijd’

Print
Linthorst maakt indruk op Steijn: ‘Kijk niet naar leeftijd’

Afbeelding: VVV Venlo

De pas achttienjarige Evert Linhorst debuteerde vorig seizoen in het eerste elftal van VVV tijdens de uitwedstrijd tegen Ajax (4-1 nederlaag).

Het Venlose talent uit de eigen opleiding is hard op weg om definitief deel uit te gaan maken van de selectie van hoofdtrainer Maurice Steijn.

Uitzonderingen
VVV telt slechts negentien contractspelers. Talenten uit de eigen jeugdopleiding worden doorgaans ter opvulling toegevoegd in de voorbereiding en tijdens trainingen gedurende het lopende seizoen. Uitzonderingen bevestigen de regel, in het geval van Evert Linthorst die maandag de gehele tweede helft meedeed tijdens de oefenwedstrijd tegen Werder Bremen (1-1).

Davy Klaassen
Bij de aftrap voor de tweede helft stond Linthorst tegen voormalig Ajacied en zestienvoudig international Davy Klaassen. Een bijzonder moment. "Ik was als kind fan van Ajax en ik heb Klaassen altijd bewonderd. Dus het was natuurlijk mooi om tegenover hem te staan op het veld", lachte Linthorst na het gelijkspel tegen de Duitsers.

Zelfverzekerd
Linthorst maakt een sterke indruk tijdens trainingen en oefenwedstrijden. "Ik had eerlijk gezegd wel verwacht dat ik het goed zou gaan doen. Ik weet wat ik kan en wanneer je tussen betere voetballers komt te staan gaat het steeds beter", aldus de zelfverzekerde tiener. De kans is zeer groot dat Linthorst volgende week bij de wedstrijdselectie zit als VVV het eredivisieseizoen in Tilburg opent tegen Willem II. "Ik verwacht Evert zeker te gaan gebruiken. Hij doet het heel goed en zit zeker bij de eerste achttien steeds. Evert wil altijd de bal hebben, heeft flair en blijft rustig. Dat zijn spelers waar ik van houd. Ik kijk niet naar leeftijd of reputatie. Als iemand goed genoeg is dan is hij oud genoeg", aldus VVV-coach Maurice Steijn.