Timothy (7) verliest strijd tegen kanker ondanks behandeling in Mexico

Timothy met zijn ouders Roel en Desirée.© De Limburger/Rob Oostwegel

Timothy Witpeerd uit Heerlerheide is maandagavond overleden. De 7-jarige jongen leed aan de ziekte DIPG (hersenstamkanker) en vocht met zijn ouders tot het laatste moment om deze ziekte in Mexico te bestrijden.

Frank Benneker

De dure behandelmethodes in Mexico kregen de steun van vele Limburgers die begaan zijn met het lot van Timothy. Toen bleek dat de doktoren in Nederland niets meer voor Timothy konden doen, vestigden Timothy en zijn ouders Roel en Desirée hun hoop op de organisatie Make DIPG History, die in Mexico met experimentele behandelmethoden successen boekt tegen deze vorm van kanker. Omdat Nederlandse zorgverzekeraars deze behandelingen niet vergoeden, startten Timothy en zijn ouders een inzamelingsactie. En met succes; door vele giften kon de behandeling van Timothy in Mexico van start gaan.

Aanvankelijk werden in Mexico hoopgevende resultaten geboekt, waarvan de familie mensen via een speciale facebookpagina op de hoogte hield. Maar deze maand bleek dat de situatie van Timothy verslechterde. Maandagavond om 21:50 blies hij zijn laatste adem uit. "Hij heeft harder gevochten dan menig volwassene zou doen en veel harder dan je van een kind van 7 mag verwachten. Hij heeft de hele kleine kans die er was gegrepen door naar Mexico te gaan. Mede mogelijk gemaakt door jullie allemaal. Onze eeuwige dank daarvoor", laten zijn ouders weten.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal