Doy S. Blijft in cel voor moordzaak Geleen

Print
Doy S. Blijft in cel voor moordzaak Geleen

Bloemen op de plek waar de 34-jarige Radwan Kalicharan werd doodgeschoten. Afbeelding: Annemiek Mommers

Sittard - Doy S. (35) uit Geleen de verdachte van de moord op Radjan Kalicharan en poging tot moord op diens vriendin blijft in de cel. Dat heeft de rechtbank in Maastricht dinsdag bepaald tijdens een tussentijdse zitting.

De rechters vinden dat er op basis van de huidige stand van het onderzoek geen sprake kan zijn van een beroep op noodweer. Zij  volgen met deze beslissing de wens van het Openbaar Ministerie. Volgens officier van justitie Wil Peute was er voor Doy S. op zondag 22 april geen enkele reden of rechtvaardiging om de twee slachtoffers neer te schieten.

Lees ook: Satudarah-kopstuk opgepakt voor schietpartij Geleen

Advocaat Wouter Smeets had de rechtbank gevraagd zijn cliënt vrij te laten. Hij zou zijn pistool hebben gebruikt om zichzelf en enkele vrienden in veiligheid te brengen. 

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen