Doy S. Blijft in cel voor moordzaak Geleen

Print
Doy S. Blijft in cel voor moordzaak Geleen

Bloemen op de plek waar de 34-jarige Radwan Kalicharan werd doodgeschoten. Afbeelding: Annemiek Mommers

Sittard - Doy S. (35) uit Geleen de verdachte van de moord op Radjan Kalicharan en poging tot moord op diens vriendin blijft in de cel. Dat heeft de rechtbank in Maastricht dinsdag bepaald tijdens een tussentijdse zitting.

De rechters vinden dat er op basis van de huidige stand van het onderzoek geen sprake kan zijn van een beroep op noodweer. Zij  volgen met deze beslissing de wens van het Openbaar Ministerie. Volgens officier van justitie Wil Peute was er voor Doy S. op zondag 22 april geen enkele reden of rechtvaardiging om de twee slachtoffers neer te schieten.

Lees ook: Satudarah-kopstuk opgepakt voor schietpartij Geleen

Advocaat Wouter Smeets had de rechtbank gevraagd zijn cliënt vrij te laten. Hij zou zijn pistool hebben gebruikt om zichzelf en enkele vrienden in veiligheid te brengen. 

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen