Doek valt definitief voor Kernenomloop

Print
Doek valt definitief voor Kernenomloop

Afbeelding: AD/Cor Vos

Na tien edities valt het doek voor de Kernenomloop Echt-Susteren.

In maart werd nog gekeken of er een doorstart mogelijk was, maar nu is definitief besloten dat de koers niet doorgaat. Het was de enige UCI 1.2 koers in Limburg. Aanstormend talent kon zich in deze wedstrijd in de etalage zetten. Zo is Dylan Groenewegen, meervoudig etappewinnaar in de Tour de France, een van de oud-winnaars.

Vrijwilligers
Volgens de organisatie is de Kernenomloop in de problemen gekomen door terugloop van vrijwilligers en afhaken van sponsors. "De opengevallen gaten hebben we vorig jaar met kunst en vliegwerk weten te dichten", aldus Geert Janssen, voorzitter van de Stichting Kernenomloop Echt-Susteren. "Een intensieve wervingscampagne heeft helaas onvoldoende nieuwe instroom opgeleverd. Daarnaast zijn de teruglopende sponsorinkomsten een belangrijke reden om te stoppen. Tot nu toe hebben de beperkt opgebouwde financiële reserves de teruglopende sponsorinkomsten kunnen compenseren, maar daaraan is bij de tiende editie ook een einde gekomen."

Andere koersen
De afgelopen jaren verdwenen ook al enkele andere koersen van de Limburgse wielerkalender waaronder de Ster ZLM Toer. Waar Buchten de laatste jaren start- en finishplaats van een etappe door Zuid-Limburg was.