Liggen de beste fietspaden in Nederlands- of in Belgisch-Limburg?

Print
Liggen de beste fietspaden in Nederlands- of in Belgisch-Limburg?

Afbeelding: iStock

Waar zijn de fietspaden veiliger en beter onderhouden, in Nederlands- of in Belgisch-Limburg?

Daarover ontspint zich een kleine discussie op de Facebookpagina van de de Belgisch-Limburgse krant Het Belang van Limburg.

Aanleiding: een brief van twee inwoners van Voerendaal aan de Belgische krant. Daarin spreken ze hun dank uit voor de uitstekende faciliteiten voor fietsers in Belgisch-Limburg. De beide fietsliefhebbers schrijven: "De fietspaden zijn zeer uitgebreid, prachtig gelegen, doorgaans zeer goed onderhouden en de bewegwijzering van de knooppunten is super. Waar in Nederland de bewegwijzering meestal heel erg zuinig is, laat België zien hoe het moet."

Automobilisten
Ook de Belgische automobilisten krijgen een compliment van Jan en Jos Wenmakers: "Heel vaak krijgen we bij het oversteken van de weg spontaan voorrang, waar de automobilist eigenlijk zelf voorrang heeft. Ook dat is in ons Nederlands-Limburg wel eens anders, helaas. De Belgische automobilist is zeer vriendelijk voor de fietsers."

De redactie van Het Belang van Limburg bedankt de Nederlandse buren voor hun vriendelijke woorden. 

100 keer
Op Facebook is er (uiteraard) commentaar. De Voerendalers krijgen bijval, maar ook tegengas. "De fietsinfrastructuur is veiliger en beter onderhouden in Nederlands-Limburg", zegt Sam Bruggen uit Veldwezelt. "Fietspaden in Nederland zijn 100 keer beter", voegt Peter Smolders daaraan toe.

Ook op de vriendelijkheid van de Belgische automobilist valt wel wat af te dingen, meent Marc Lenaerts uit Sint Truiden: "Geen idee waar die mensen hebben gereden in Limburg." Daar is Petra Schaap het dan weer niet mee eens. "Hier stoppen ze nog regelmatig als je wil oversteken, kan je in Nederland lang op wachten."