Lance Armstrong: Dumoulin gaat ooit de Tour winnen

Print
Lance Armstrong: Dumoulin gaat ooit de Tour winnen

Afbeelding: ANP

Lance Armstrong ziet in Tom Dumoulin een toekomstig Tourwinnaar. "Dumoulin wint ooit de Tour", is de verguisde oud-wielrenner van mening in zijn podcast The Move. "Ik weet niet of het volgend jaar is, maar hij zal winnen."

Dumoulin eindigde in de afgelopen Tour de France als tweede, achter Geraint Thomas. Armstrong ziet weinig minpunten bij de Nederlander, die dit seizoen ook al tweede werd in de Giro d'Italia, de grote ronde die hij vorig jaar won. "Hij is heel compleet, en is bovendien heel erg slim. Hij weet zijn krachten goed te doseren en blaast zichzelf nooit op. Daarom zal hij ooit de Tour winnen.'' Armstrong ziet nog een groot voordeel, zeker met het oog op de toekomst: "Hij is de jongste van alle Tourfavorieten.''

Het team
Het enige struikelblok is volgens de Amerikaan zijn ploeg, die zeker bergop te kort kwam tegen Team Sky, de ploeg van winnaar Thomas en nummer drie Chris Froome. "Hij heeft iemand nodig die hem kan bijstaan in de finale. Dat probleem is echter gemakkelijk op te lossen'', doelt Armstrong op de komst van versterkingen.

Volgens Armstrong zou een andere Nederlandse top-klimmer een perfecte versterking zijn. "Misschien moeten ze Steven Kruijswijk aantrekken'', vraagt Armstrong zich hardop af. Kruijswijk heeft echter een contract bij LottoNL-Jumbo tot 2021.


Lance Armstrong