Dit artikel is exclusief voor abonnees van De Limburger
Dit exclusieve artikel lezen? Doe het gratis >

Eet eens een stoere hamburger van een wild zwijn

Eet eens een stoere hamburger van een wild zwijn

Afbeelding: Natuurmonumenten/Evert Veenendaal

Een frietje zuurvlees, stoere hamburger van de grill, of een zomerse salade met sappige stukjes...wild zwijn. Als het aan Robert Puts, Chris Buskens en Roy Kusters ligt, gaat dit stuk ‘scharrelvlees’ veel meer op de borden van Limburgers eindigen.

Rammel je smaakpapillen eens wakker door je tanden in een gegrilde hamburger te zetten, of in een goed gekruid rack, een koteletje of een knapperige worst die net van de barbecue komt. Allemaal scharrelvlees van wild zwijn. Gooi er om de koolhydraten aan te vullen een gepofte aardappel van de grill bij et voilà: de zomerse wild - maar dan net effe anders - barbecue is klaar. Een koud zomers Radlertje tegen de dorst en de innerlijke mens is goed gevoed. Moraal van het verhaal? Wild zwijn is ...