Drenkeling jachthaven was directeur kledingbedrijf Gerlon

Print
Drenkeling jachthaven was directeur kledingbedrijf Gerlon

Afbeelding: SK-Media

Riethorst-Plasmolen - De 52-jarige Udenaar die vrijdagnacht verdronk in Plasmolen was ondernemer Léon Bisschops.

Bisschops was grootaandeelhouder en directeur/eigenaar van het kledingbedrijf Gerlon in Uden. Dat jarenlang zeer succesvolle bedrijf werd in 1964 opgericht door zijn ouders. Het maakte damesmode voor grote retailketens. In 2012 werd de onderneming failliet verklaard.  

Lees ook: Drenkeling in jachthaven afkomstig uit Brabant

Vijftig miljoen euro
Bisschops' bedrijf Gerlon was in 2009 in de problemen gekomen onder meer na de overname van het Eindhovense confectiebedrijf The Line Fashion. Gerlon en The Line Fashion behaalden in 2008 gezamenlijk nog een omzet van 50 miljoen euro. Met Gerlon was de familie Bisschops in 2005 ondernemer van het jaar tijdens het Business Gala in Uden.

El Dorado
Bisschops was samen met iemand anders gaan zwemmen in de Mookerplas. Hij ging kopje onder en kwam niet meer boven. Er is geen sprake van een strafbaar feit. De brandweer werd rond de klok van half één 's nachts gealarmeerd dat er een persoon te water was geraakt in de jachthaven El Dorado. Met een boot en duikers werd een grote zoekactie opgezet in de plas. Het lichaam van het slachtoffer werd na zo'n anderhalf uur zoeken gevonden.