Limburgse coach Elise Mertens aan de kant geschoven

Print
Limburgse coach Elise Mertens aan de kant geschoven

Afbeelding: ANP/Koen Suyk

Rick Vleeshouwers is niet langer de coach van tennisster Elise Mertens. De Belgische, nummer 15 op de wereldranglijst, heeft de Weertenaar ingeruild voor de Duitser Dieter Kindlmann.

Vleeshouwers coachte Mertens deze zomer nog op Wimbledon. Daar werd het 22-jarige talent in de derde ronde uitgeschakeld door Dominica Cibulkova.

Ervaring
Mertens vindt dat ze toe is aan een coach met meer ervaring. Deze moet haar in staat stellen om de kloof met de top-10 van de wereld te dichten. Ex-proftennisser Kindlmann leidde de Amerikaanse Madison Keys in 2017 naar de finale van de US Open.

Grillig
Voor Vleeshouwers is het de tweede keer dat hij door Mertens aan de kant wordt geschoven. De Limburger nam Mertens in 2015 onder zijn hoede, waarna hij de Belgische de top-100 in loodste. Na anderhalf jaar moest Vleeshouwers wijken voor Robbe Ceyssens, de vriend van Mertens. Deze werd begin dit jaar op zijn beurt weer ingewisseld voor de Weertenaar. De grillige Mertens verandert nu al voor de derde keer dit jaar van coach. De Belgische wordt deze week op het toernooi van San José voor het eerst gecoacht door Kindlmann.