Twijfels over doodsoorzaak Radjan Kalicharan uit Geleen

Print
Twijfels over doodsoorzaak Radjan Kalicharan uit Geleen

Bloemen op de plek waar de 34-jarige Radwan Kalicharan werd doodgeschoten. Afbeelding: Annemiek Mommers

Geleen - De precieze doodsoorzaak van Radjan Kalicharan uit Geleen die op 22 april het leven liet bij een ruzie in zijn woonplaats staat na ruim drie maanden nog niet vast.

Het definitieve sectierapport van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) wordt pas eind september verwacht. Dat de 34-jarige Gelener die vroege zondagmorgen geraakt is door een kogel uit het pistool van zijn bovenbuurman Doy S. staat vast. Of het schot hem ook het leven heeft gekost nog niet.

Medisch ingrijpen
Vooralsnog kan niet worden uitgesloten dat medisch ingrijpen Kalicharan mogelijk fataal is geworden. Wat in het medisch traject misgegaan zou kunnen zijn, is niet helder.  Het Openbaar Ministerie laat weten dat raadsman van S.  de mogelijke medische oorzaak  heeft aangekaart. "De officier van justitie kan hier niets over zeggen omdat hij in afwachting is van het definitieve sectierapport”.  

Lees ook: Doy S. Blijft in cel voor moordzaak Geleen

Volgens advocaat Patrick Tay wordt ook nog onderzocht of de politiepatrouille die het eerst op de plaats delict kwam snel en adequaat eerste hulp heeft verleend.