Nederlandse moeder en zoontje omgebracht in New York

Print
Nederlandse moeder en zoontje omgebracht in New York

Linda Olthof. Rechts het appartementengebouw in New York. Afbeelding: Google Streetview/eigen foto

In een appartement in New York zijn maandag vier mensen dood gevonden. Onder hen een Nederlandse vrouw en haar zoontje.

Dat bevestigt het ministerie van Buitenlandse Zaken. 

Voogdij
In een appartementje in Astoria, een deel van de bekende wijk Queens, zou zich een schietpartij hebben afgespeeld. Volgens diverse Amerikaanse media schoot de dader, James Shields, eerst zijn vrouw, ex-vrouw en zoontje dood om zich vervolgens zelf van het leven te beroven. De man zou tot zijn daad gedreven zijn door een strijd over de voogdij over zijn zoontje. 

Linda Olthof
Volgens de New York Post is het Nederlandse slachtoffer de 47-jarige Linda Olthof, de ex van Shields. Het jongetje zou hun zoontje Jimmy zijn, die samen met zijn moeder in Nederland woonde. Het andere slachtoffer was de huidige vrouw van Shields, Saskia. Of die vrouw ook van Nederlandse komaf is, is niet duidelijk. 

Geruïneerd 
Shields schreef op Gofundme, een website om geld in te zamelen, dat hij nu getrouwd is met 'een andere Nederlandse vrouw'. In een relaas waarin hij om geld vraagt voor een rechtszaak over de voogdij, schrijft de man dat zijn ex zijn leven heeft geruïneerd. "Ze wil dat mijn zoon maar twee weken per jaar in de VS is, dat kan ik als vader gewoon niet toestaan", staat er te lezen. "Dit verwoest mij en mijn gezin."