‘Toch bios langs A2 bij Weert als hotel afhaakt’

Het plan voor een Van der Valk-hotel langs de A2 in Weert staat op losse schroeven.  

Het plan voor een Van der Valk-hotel langs de A2 in Weert staat op losse schroeven.  © Rutten & Rooze

Harm Lamberigts van Gotcha wil zijn plan voor een bioscoop langs de A2 doorzetten, óók als Van der Valk af moet haken.

Leon Janssen

Lamberigts is eigenaar van bioscoop Gotcha aan de Beekstraat in het centrum van Weert. De initiatiefnemer van het geplande Van der Valk-hotel in Weert en Lamberigts vonden elkaar om bij het hotel aan de snelweg A2 een bioscoop te bouwen met vier of vijf zalen. Die zou naast het geplande hotel komen.

De bioscoop is onderdeel van het bouwplan dat bij de gemeente is ingediend.

BezwaarDe provincie maakt echter om verschillende redenen bezwaar tegen het hotelplan. Een van die reden is dat er aan de andere kant van de A2, in Nederweert, zeven jaar geleden al een bouwvergunning is afgegeven voor een hotel van Nobis uit Asten. De bouw daarvan heeft echter nog steeds geen aanvang genomen. Door de tegenstand van de provincie komt het Weerter hotelplan op losse schroeven te staan.

'Hotelimpasse'Inmiddels heeft het CDA in Provinciale Staten vragen gesteld over de ‘hotelimpasse’ aan de A2. "Mocht onverhoopt het plan voor het Van der Valk-hotel niet doorgaan, dan willen wij onze plannen voor een bioscoop op die plek toch doorzetten”, zegt Lamberigts. "Tegen een bioscoop op die plek is geen bezwaar gemaakt, wel tegen het hotel. We hebben altijd al interesse gehad om aan de A2 te bouwen.”

Lees ook: Wordt Weert het Las Vegas van Limburg?

Overigens blijft de huidige bioscoop Gotcha gewoon open, ook als er een nieuwe bioscoop langs de autosnelweg komt, stelt Lamberigts. "Er zijn in deze digitale tijd genoeg nieuwe films”, zegt hij. "Een groot deel daarvan kunnen we niet draaien omdat we daar nu geen gelegenheid voor hebben.”

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee