Protesten tegen schrappen ambulance Gennep leveren niets op

Print
Protesten tegen schrappen ambulance Gennep leveren niets op

Afbeelding: ANP

Gennep - Protesten van burgers en politiek tegen de sluiting van de ambulancepost in Gennep leveren niets op.

Dat blijkt uit reacties die de politieke partijen in Gennep hebben ontvangen van de Ambulancezorg en zorgverzekeraars. Directeur André Lemmen van Ambulancezorg Limburg-Noord laat weten dat de wijzigingen in de ambulancezorg noodzakelijk zijn en dat er geen reden is om op het eerder genomen besluit terug te komen.

Lees ook: Bergen krijgt er een ambulance bij

Vanaf 1 augustus wordt Gennep bediend vanuit de posten in Bergen en Berg en Dal. Lemmen is ervan overtuigd dat met de nieuwe indeling van de ambulanceposten Gennep even goed bediend zal worden. Woordvoerders van zorgverzekeraars VGZ en CZ benadrukken in een brief dat de ingreep in Gennep geen bezuinigingsmaatregel is maar ‘tot doel heeft het zo efficiënt en effectief mogelijk inzetten van middelen om de prestaties in de gehele regio te verbeteren’.

Inwoneraantallen
Twan Reintjes van de grootste Genepse coalitiepartij CDA vindt de reactie van Ambulancezorg ‘teleurstellend’. Reintjes: "We hebben eigenlijk niet echt antwoord gekregen op onze vragen. Waarom is niet rekening gehouden met onze argumenten? Nu is alleen gekeken naar inwoneraantallen. Maar wij hebben bijvoorbeeld veel verblijfsrecreatie. Alleen al Center Parcs in Heijen heeft een miljoen overnachtingen per jaar. Daar wordt niet op ingegaan.”

Nog niet klaar
Wat Reintjes ook steekt, is dat de ambulancepost Gennep al op 1 augustus stopt, terwijl de voorgestelde vervangende maatregelen nog niet klaar zijn. "Er is nog niets geregeld voor het plaatsen van de ambulance op bedrijventerrein De Flammert. De ambulance staat nu nog in Well. Dat is veel verder weg. Voor Gennep betekent dit qua ambulancezorg een verslechtering.”

Been breken
Ook Rob Janssen (SP) is ontevreden over de reacties van Ambulancezorg en de zorgverzekeraars. "Als je je been breekt, wil je dat er zo snel mogelijk een ziekenwagen voor je deur staat. Dan heb je geen boodschap aan het verhaal dat je het in regionaal verband moet bekijken. Wat heb je dan aan zo’n verhaal.”