Voor tienduizenden euro’s gestolen bij ruitercoach Ehrens

Print
Voor tienduizenden euro’s gestolen bij ruitercoach Ehrens

Afbeelding: De Limburger/Peter Schols

Dieven hebben in de nacht van maandag op dinsdag voor tienduizenden euro’s aan materiaal gestolen uit de stallen van Rob Ehrens, bondscoach van de springruiters, in Weert. Opvallend detail: er zijn geen sporen van inbraak.

Aan de telefoon noemt Ehrens op wat er allemaal gestolen is: van hoofdstellen tot aan pijpkousen. "Ook zijn er een tiental zadels gestolen, die per stuk een waarde hebben van 3.000 tot 6.000 euro. In totaal gaat het om tienduizenden euro’s."

Raampje
De ruitercoach heeft aangifte gedaan. Sporen van inbraak waren er echter niet, stelt hij. "De inbrekers wisten precies waar ze moesten zijn. Via het raampje zijn ze de stal binnengekomen. Vervolgens hebben ze de druppelsleutels uit het kastje gehaald en de deuren opengemaakt."

Slinkse wijze
De ruitercoach vermoedt dat de inbrekers eerder binnen zijn geweest. "Ze hebben toen op slinkse wijze uitgezocht hoe alles werkt. Wij hebben echter geregistreerd wie er allemaal in de stal is geweest. Die gaan allemaal na. De politie zoekt het verder uit."

Het is de eerste keer dat er wordt ingebroken in de stal van Ehrens, die er sinds augustus 2016 is gehuisvest. De politie was dinsdag niet meer bereikbaar voor commentaar.