VenloStormt komt met eigen marathon

Print
VenloStormt komt met eigen marathon

Afbeelding: Mara van den Oetelaar

Venlo - 42 kilometer lang obstakels trotseren. VenloStormt introduceert volgend jaar een eigen marathon. Het evenement is ook van plan om de eigen faciliteiten te professionaliseren. Het inschrijfgeld ligt circa acht euro hoger dan tijdens de vorige editie.

Stormloop VenloStormt introduceert volgend jaar een parcours van 42 kilometer. Maximaal 60 deelnemers moeten het bestaande parcours met hindernissen vijf keer afleggen om de officieuze marathon te volbrengen. Onderweg komen ze circa 300 obstakels tegen.

Wens
Volgens organisator Jeroen Kouwenberg was de nieuwe afstand een wens van bestaande deelnemers van VenloStormt. "Mensen die in binnen- en buitenland al aan dit soort wedstrijden deelnemen. Zij zoeken meer uitdaging op het sportieve én mentale vlak.”

De organisatie gaat personen die zich inschrijven voor deze afstand vooraf screenen. Zo moeten ze laten zien hoeveel ze trainen en hoeveel ervaring ze hebben met vergelijkbare evenementen.

Geen wedstrijd
Formeel is de marathon bij VenloStormt geen wedstrijd. Sinds tijdens het evenement in 2017 een deelneemster om het leven kwam, kent VenloStormt geen wedstrijdelementen meer.

Tijdens de vorige editie in juni kregen deelnemers voor het eerst te maken met een nieuw start- en finishgebied bij de Maasboulevard. Ook werden hindernissen vooraf gekeurd door brancheorganisatie OCR International. Volgens Kouwenberg blijkt uit een enquête onder deelnemers dat de aanpassingen in de smaak vielen.

Niet tevreden
Zelf is de organisatie niet helemaal tevreden over de eigen faciliteiten. Zo hadden de douches tijdens vorige edities wel eens te weinig waterdruk. Volgens Kouwenberg worden douches, kleedkamers, innamepunt voor tassen en de verzorging verbeterd. Nieuw is ook dat deelnemers na de finish tegen betaling direct een broodje hamburger, smoothie, biertje of ijs kunnen nuttigen.

De inschrijving voor VenloStormt start, net als die voor de Venloop, op woensdag. Deelname aan de stormloop in 2019 kost, afhankelijk van moment van inschrijven, gemiddeld acht euro meer dan tijdens de vorige editie. Volgens Kouwenberg is het inschrijfgeld verhoogd vanwege gestegen kosten voor de organisatie en veiligheid.

 

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen