Vitamines stuwen DSM naar hogere winst

© ANP

Speciaalchemieconcern DSM heeft de nettowinst in het eerste halfjaar meer dan verdubbeld. Het bedrijf blijft profiteren van de hoge vitamineprijzen als gevolg van eerdere fabricageverstoringen bij concurrenten.

ANP

De omzet ging ook omhoog, vooral bij de voedingstak, waar de vitamines onder vallen.

NettowinstDe nettowinst van DSM steeg met 103 procent naar 633 miljoen euro in de eerste helft van dit jaar. De omzet bedroeg 4,8 miljard euro tegen 4,3 miljard euro een jaar eerder, waarbij vrijwel het hele verschil (365 miljoen euro) door het tijdelijke vitamine-effect werd bepaald. De omzet in het tweede kwart groeide van 2,1 miljard euro vorig jaar naar 2,4 miljard euro.

Zeer goedTopman Feike Sijbesma spreekt van een ,,zeer goed'' halfjaar waarbij de autonome groei hoger uitvalt dan de rest van de markt. De groei van het onderliggende bedrijfsresultaat was volgens Sijbesma sterk, ondanks de tegenwind die DSM had van ongunstige wisselkoerseffecten.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee