Denk en BNNVARA in rechtbank om nepnieuwscampagne

Onderdeel van de campagne was een PVV-advertentie.

Onderdeel van de campagne was een PVV-advertentie.© De Nieuws BV

Het kort geding dat partij Denk heeft aangespannen tegen BNNVARA en journalisten van De Nieuws BV vindt woensdag in Amsterdam plaats. De partij vindt dat opnames van een gesprek met Tweede Kamerlid Farid Azarkan onrechtmatig zijn gebruikt.

AD

BNNVARA ziet het kort geding met vertrouwen tegemoet, liet een woordvoerder eerder weten.

PVV-advertentieHet radioprogramma De Nieuws BV meldde op 20 juni dat DENK rond de Tweede Kamerverkiezingen vorig jaar maart een nepnieuwscampagne plande. Onderdeel van de campagne van Denk destijds was een PVV-advertentie met de foto van Geert Wilders met de titel: 'Na 15 maart gaan we Nederland zuiveren'. Een test van deze campagne heeft enige tijd online gestaan.

Lees ook: DENK spant kort geding aan tegen BNNVARA

In de uitzending zijn ook opnames gebruikt van een voorgesprek met Azarkan in de Tweede Kamer. Volgens DENK was daar geen toestemming voor. De Nieuws BV gebruikte het materiaal om aantijgingen te weerleggen dat het programma zaken zou verzinnen.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee