Geen bouwvak wel een schaduwrijke 'sjaftied' plek

© Laurens Bouvrie

Weliswaar verkeren we midden in de bouwvak, dat wil niet zeggen dat alle bouwvakkers horizontaal aan een of ander strand verkeren. Ook in Maastricht wordt op diverse plekken gewoon doorgewerkt.

Laurens Bouvrie

Een meerderheid van bouwbedrijven gaat nog altijd dicht. Bij het intikken van ‘bouwvak’ op internet kan nog altijd de indeling van die vakantieperiode terug worden gevonden. Toch is al in 1981 officieel deze collectieve vakantie afgeschaft. Het merendeel van de bedrijven uit de bouwsector gaat toch zoveel mogelijk collectief dicht omdat in de zomervakantie veel leveranciers geen uitleveringen doen of met langere levertijden.

Vier werknemers van het bedrijf Camp (gevelonderhoud) blijven in ieder geval dezer weken stug doorwerken. In een pand op de hoek van de Grote Staat en Nieuwstraat zijn zij dagelijks in de weer de façade van een vestiging van modeketen Cool & Bear tiptop in orde te maken. Behalve dan tijdens de lunchtijd, toch liever in Maastricht sjaftied genoemd. De hoogwerker van de bouwvakkers staat tactisch in de schaduw opgesteld en is een paar keer per dag hun privéterras.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee