Maastrichts penthouse te bewonderen in Netflixserie

Print
Maastrichts penthouse te bewonderen in Netflixserie

Afbeelding: Netflix

Een volledig gemoderniseerd penthouse vol vintagemeubels in de voormalige verpleegsterflat in Maastricht is te zien in de nieuwe Netflixserie Amazing Interiors.

In de serie komen bijzondere interieuren aan bod in huizen waarvan je aan de buitenkant niet zo veel ziet.

Droomproject
Een Britse televisieproducent benaderde vorig jaar de Amsterdamse ontwerpers Joyce Urbanus en Dax Roll interieurdesignstudio Nicemakers met de vraag of ze misschien iets hadden voor de serie. Op dat moment waren ze net bezig met hun droomproject: een loft in de Polvertorenflat in Maastricht.

Zon
"De eigenaren, een Nederlands stel dat in Zwitserland woont, hadden de helft van de negende verdieping gekocht, de gehele tiende verdieping en het dakterras met een serre. In totaal 650 vierkante meter", vertelt Dax Roll tegen Het Parool. ''We mochten de ­volledige indeling maken, en hebben het zo gedaan dat je met de zon mee beweegt. 's Ochtends zie je de zons­opgang vanuit de masterbed­room, 's avonds zie je hem ondergaan vanuit het dinergedeelte en de lounge." 

Het penthouse is volledig in jarenzeventigstijl ingericht met vintage designermeubels uit die tijd. In de serie wordt getoond hoe het bijzondere interieur tot stand is gekomen.

Positieve reacties
De interieurdesignstudio wordt sinds de serie op Netflix staat overspoeld met positieve reacties, zeggen de eigenaren tegen Het Parool.

Het Maastrichtse penthouse is te zien in de vierde aflevering van Amazing Interiors.

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje