Politie zoekt al weken naar verdachte zaak Kalicharan

Bloemen op de plek waar de 34-jarige Radwan Kalicharan werd doodgeschoten.

Bloemen op de plek waar de 34-jarige Radwan Kalicharan werd doodgeschoten. © Annemiek Mommers

Politie en justitie zijn al bijna vijf weken op zoek naar de 29-jarige Robert E. uit Sittard in verband met een schietpartij in Geleen op zondag 22 april. Daarbij liet de 34-jarige Radjan Kalicharan het leven.

Jos Emonts

Het Openbaar Ministerie en advocaat Peer Szymkowiak van E. hebben bevestigd dat de Sittardenaar onvindbaar is.

Het OM ziet Robert E. als medepleger van doodslag op Radjan Kalicharan uit Geleen en van poging tot doodslag op diens vriendin. Hoofdverdachte is de 35-jarige Doy S. Hij woonde in een appartement boven het slachtoffer.

Lees ook: Twijfels over doodsoorzaak Radjan Kalicharan uit Geleen

PistoolDeze 34-jarige Gelener werd op zondag 22 april voor zijn appartement aan de Rijksweg-Zuid in zijn woonplaats doodgeschoten. Ook de vriendin van K. raakte gewond door een kogel uit het pistool van Doy S. Waarschijnlijk is ’s nachts een burenruzie over geluidshinder geëscaleerd. Doy S. trommelde na een eerste confrontatie met zijn benedenburen enkele vrienden, onder wie Robert E., op. Die zou bij het geweld een honkbalknuppel hebben gebruikt.

Behalve Doy S. pakte de politie in de dagen na de fatale schietpartij vijf medeverdachten op. Robert E. was een van hen. Hij meldde zich destijds zelf bij de politie. De rechter-commissaris besliste die week nog dat E. en ook anderen weer vrij moesten komen. Het OM ging in de zaak van E. in beroep bij de raadkamer van de rechtbank Limburg. Het dicht de Sittardenaar een cruciale rol toe bij de geweldsescalatie in Geleen. De rechters honoreerden het beroep op 28 juni. E. moest alsnog de cel in maar bleek spoorloos.

Lees ook: Doy S. Blijft in cel voor moordzaak Geleen

Verklaring"Cliënt heeft zich destijds zelf snel gemeld en direct een verklaring afgelegd. De rechter-commissaris heeft hem toen onmiddellijk in vrijheid gesteld. Daartoe is cliënt nu, na de onbegrijpelijke beslissing van de rechtbank, niet nog eens bereid. Hij heeft het vertrouwen in de rechters verloren", zegt raadsman Peer Szymkowiak.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee