Zuidplas Sibelcogroeve open voor groepen

© De Limburger

De Zuidplas van de Sibelcogroeve wordt buiten vaste openingstijden op aanvraag opengesteld voor groepen vanaf 20 personen. Sibelco zorgt dan voor een natuurgids. Ook tijdens reguliere openstellingen en buiten het seizoen kan een gids worden aangevraagd. Daar zijn geen kosten aan verbonden.

Redactie

Buurtbewoners trokken vorige week bij de gemeente aan de bel toen de openstelling zonder waarschuwing leek beëindigd. Volgens een woordvoerder was het bord gesneuveld en per abuis niet tijdig vervangen. Het zandwinningsbedrijf heeft de vaste openingstijden van april tot oktober wel gewijzigd. De Zuidplas is voortaan iedere tweede en vierde woensdag van de maand vier uur geopend: van 16.00 tot 20.00 uur.

NatuurgidsTot voor kort was de plas iedere woensdag twee uur opengesteld. ‘’Het aantal uren verandert niet. We hebben voor deze opzet gekozen omdat we wandelen onder begeleiding van een gids wilden invoeren’’, zegt een woordvoerder. ‘’De afgelopen tijd kregen we steeds vaker natuurliefhebbers die groepsgewijs de flora en fauna bij de Zuidplas kwamen bewonderen. Een maand geleden was ook het Jeugd- en Jongerenwerk Heksenberg op bezoek. Ruim honderd jongeren en volwassenen maakten een natuurwandeling.’’

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee