Uitschakeling Seinen en Piek in tweede ronde vrouwendubbel

© De Limburger/Mitchell Giebels

Cheryl Seinen uit Roermond en haar dubbelpartner Selena Piek zijn uitgeschakeld op het WK badminton in het Chinese Nanjing. Het als vierde geplaatste Japanse koppel Shiho Tanaka en Koharu Yonemoto was in de tweede ronde veel te sterk.

Roel Heynen

Vanaf het begin was duidelijk dat de Nederlandse vrouwen niet opgewassen waren tegen de wereldtoppers. De Japanners liepen snel uit naar een grote voorsprong en wonnen de eerste game eenvoudig met 21-7. In de tweede game was het spelbeeld in eerste instantie hetzelfde. Binnen de kortste keren liepen Tanaka en Yonemoto uit. Halverwege kwamen Seinen en Piek nog iets terug. Ze hielden de achterstand lange tijd op twee of drie punten, maar tegen het einde bleken ze net als in de eerste game kansloos: 21-13.

DubbelAfgelopen maandag verloor Seinen in de eerste ronde van het gemengd dubbel al met haar partner Robin Tabeling. Nu ze ook in het vrouwendubbel is uitgeschakeld, zit het WK er voor haar op.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee