Grote internationale controle tegen mobiel banditisme

© Arnaud Nilwik

Zo'n tweehonderd agenten uit België, Duitsland en Nederland zijn woensdag bezig met een grootscheepse controle-actie tegen mobiel banditisme. Ook wordt gecontroleerd op verkeersveiligheid.

Redactie

Op meerdere locaties aan belangrijke verkeersknooppunten in de grensregio zijn controleposten ingericht. Zo worden bij de grensovergang op de A76 bij Heerlen kentekens van voorbijrijdende auto's gescand. Daarbij worden auto's die gesignaleerd staan in een bestand van mobiele criminelen en rondtrekkende dadergroepen meteen aan de kant gezet en gecontroleerd.

SluiproutesOok bij secundaire wegen en sluiproutes in de grensstreken wordt gecontroleerd. De Nederlandse politie is met veertig agenten actief met controles aan de Nederlandse kant van de grens.

De controles duren naar verwachting nog tot het einde van de avond. In de loop van donderdagochtend worden de resultaten ervan bekendgemaakt.

FileWeggebruikers ondervonden hinder van de grenscontroles. Er ontstond file op de A76 tussen Geleen en de Duitse grensovergang bij Bochholtz. Er was hier namelijk één rijstrook open. De file is ondertussen opgelost.

Bekijk hier de actuele verkeersinformatie.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee