De Plu over drie weken gesloopt

© Archieffoto De Limburger

Het al jaren leegstaande winkelcentrum De Plu aan de Promenade in Heerlen wordt over drie weken gesloopt. Nieuwbouw van appartementen zit nog in de planfase.

Siebrand Vos

Het blok tussen Promenade II, Geerstraat, Schinkelstraat en Honigmannstraat (ook wel Schinkelkwadrant Zuid genoemd) wordt na sloop ‘opengemaakt’ en ingrijpend heringericht. Een aanzienlijk gedeelte gaat op de schop. Leegstaande panden maken plaats voor appartementen en groen.

MegapoolGesloopt worden het voormalige winkelcentrum De Plu, het oude stadskantoor daarboven en de panden Schinkelstraat 11 en 13. Verder gaat het voormalige pand van Megapool aan de de Honigmanstraat tegen de vlakte. Voordat het grove werk begint, wordt het asbest weggehaald. Het werk begint aan de Schinkelstraat en speelt zich voornamelijk af op het binnenterrein.

In februari 2019 zou het werk klaar moeten zijn. Wanneer de nieuwbouw van Schinkelkwadrant Zuid begint, hangt onder meer af van de bestemmingsplanprocedure en onderhandelingen met een ontwikkelaar. De gemeente verwacht dat het terrein enige tijd braak zal liggen en zaait mogelijk gras in.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee