Gezonde gezinstribune in Stadion de Geusselt

© MVV Maastricht

MVV Maastricht doopt op vrijdag 17 augustus in Stadion de Geusselt de Noordtribune officieel om tot de Gamin-tribune.

Redactie

De ‘Gamin’ is het beeldmerk van het ventje dat symbool staat voor Drink Water. De Drink Water-campagne leert kinderen om minimaal 1 liter water per dag te drinken. Water als alternatief voor suikerhoudende dranken, die slecht voor de gezondheid kunnen zijn, aldus de achterliggende gedachte. Ruim 4,5 jaar prijkte de uiting Drink Water op de borst van de spelers van MVV tijdens zowel thuis- als uitwedstrijden.

Behalve voor ‘Drink Water’, is er op en rond de Gamin-(gezins)tribune aandacht voor nog twee andere Jongeren op Gezond Gewicht-principes: bewegen en gezonde voeding. Zo sluit het cateringpunt aan bij De Gezonde Sportkantine, een project dat beoogt om gezondere producten in sportkantines te serveren. Daarnaast worden op de rook vrije tribune Drink Water-bidons uitgedeeld en mogelijk komt er ook een watertap.

Wethouder Sport en Recreatie Bert Jongen zal de Gamin-tribune officieel openen.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee