Dode man ligt drie weken in flat

© ANP

In een flat in de Maastrichtse wijk Malberg is woensdag een dode man aangetroffen.

Rob Sporken

Hij moet zeker drie weken in de keuken van zijn appartement hebben gelegen. Volgens de politie is de man een natuurlijke dood gestorven.

VliegenBuren van de man sloegen alarm omdat zij een enorme stank roken. Bovendien wemelde het bij de woning van de vliegen. Zij waarschuwden de woningvereniging, die woensdag samen met de politie poolshoogte ging nemen.

ContactVolgens zijn buren had de man nauwelijks contact met andere bewoners van de flat. "Je zag hem ’s avonds wel eens de straat oversteken om bij de supermarkt aan de overkant drank te halen”, zegt Hans Borgers. "Maar daarna verdween hij weer snel in zijn woning.”

GeurMensen die op de verdieping onder die van de dode man wonen, roken wel al enige tijd een vreemde geur. Zij konden die niet meteen thuisbrengen, maar nu blijkt het dus te gaan om lijklucht die zich via de luchtafzuiging door het gebouw verspreidde.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee