Servaasbrug in Maastricht geblokkeerd in hoogste stand door softwareprobleem

© Jeroen Janssen

Door een probleem met de software staat het beweegbare deel waar de schepen onderdoor varen voorlopig in de hoogste stand geparkeerd. Rijkswaterstaat verwacht dat de problemen voor het weekend zijn opgelost.

Jeroen Janssen

Verbazing bij veel gebruikers van de Sint Servaasbrug die stadsdeel Wyck met het centrum verbindt. Doordat het beweegbare deel van de brug nu permanent open staat moeten fietsers afstappen en is het voor voetgangers en andere gebruikers iets moeilijker om de brug te gebruiken.

SoftwareWoordvoerder Maurice van de Graef van Rijkswaterstaat verwacht dat de storing voor het weekend is verholpen. "Er wordt op dit moment naar gekeken. De brug wordt bestuurd vanuit Maasbracht. De normale gang van zaken is dat de brug geopend wordt als zich een schip meldt dat te hoog is om onder de brug te passeren. Het schip eenmaal gepasseerd zakt het beweegbare deel weer in de normale stand. Dat kan nu niet door een probleem met de software."

Komend weekend vindt in Maastricht de Iron Man plaats. De Sint Servaasbrug is daarbij een belangrijke schakel, zowel voor de atleten als voor de toeschouwers.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee