Brandweer rukt uit voor flatbrand in Roermond

© Niek van Herten

© Jan Paul Kuit

thumbnail:
thumbnail:

De brandweer is woensdagavond rond 21.00 uur met groot materieel uitgerukt voor een flatbrand Achter de Cattentoren in Roermond. Daar woedde een fikse binnenbrand in een slaapkamer op de tweede etage.

Redactie

Hoe de brand is ontstaan, is nog onduidelijk.

De twee bewoners van het appartement wisten op tijd weg te komen. "Zij zijn door ambulancepersoneel ter plekke gecontroleerd en zijn in orde. Er zijn geen slachtoffers”, aldus de woordvoerder.

OntruimdEen deel van de woningen op de tweede etage is uit voorzorg ontruimd. Deze raakten niet beschadigd, in tegenstelling tot de woning waar de brand uitbrak. Hier is ‘flinke rook- en roetschade’. Even na half tien was het vuur gedoofd, waarna het pand gecontroleerd en geventileerd werd.

Hoewel er vanaf de straatkant niets te zien was, trok de brand veel bekijks van omwonenden en passanten. De Venloseweg was tijdelijk geblokkeerd vanwege de brandweeractie.

Omwonenden konden rond 22.15 uur terug naar binnen. De bewoners van de brand waar de flat uitbrak zullen de nacht elders door moeten brengen.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee