Slachtoffers Pinkpopdrama buiten levensgevaar

Print
Slachtoffers Pinkpopdrama buiten levensgevaar

Afbeelding: ANP

Landgraaf - De drie slachtoffers die gewond raakten bij het ongeluk na Pinkpop zijn buiten levensgevaar. Dat zegt hun raadsman, advocaat Nino Pennino. Hij maakt wel duidelijk dat de drie nog lang zullen moeten herstellen. Hoe lang ze nog in behandeling zullen blijven is onduidelijk.

De drie raakten zwaar gewond toen ze werden aangereden op maandagochtend 18 juni, na Pinkpop. Ze zaten op de weg met een 35-jarige Heerlenaar, die om het leven kwam.

Vraagtekens
Pennino wil de chauffeur die hen aanreed aansprakelijk stellen. Hij heeft daarnaast ook vraagtekens bij het optreden van de politie en de organisatie van Pinkpop. Volgens Pennino is het nog altijd onduidelijk of de weg terecht al was opengesteld en welke veiligheidsregels er rond Pinkpop golden.

Lees ook: Evaluatie politie: geen steken laten vallen voor ongeval Pinkpop

Verder denkt hij dat de politie had moeten ingrijpen. Agenten verklaarden dat ze de vier op de weg zagen zitten maar niet ingrepen. “Het lijkt me dat je als politie moet ingrijpen als je ziet dat mensen mogelijk gevaar lopen.” Pennino stelt dat hij de politie nog niet aansprakelijk wil stellen.