Opgepakte verdachten bedreiging burgemeester zijn broers

Print
Opgepakte verdachten bedreiging burgemeester zijn broers

Beelden van de bedreiger die werden getoond in Opsporing Verzocht Afbeelding: Opsporing Verzocht

De twee mannen die de politie donderdagochtend heeft opgepakt voor de bedreiging van burgemeester Wil Houben van Voerendaal, zijn de uit die plaats afkomstige broers Ronnie (52) en René B. (62).

Dat bevestigt een goede bron tegenover De Limburger. 

Oorlog
De twee kampbewoners verkeerden de laatste jaren op voet van oorlog met de gemeente Voerendaal. Gemeente, politie en andere diensten vielen verschillende keren binnen op hun perceel op bedrijventerrein Lindelaufer Gewande. Daarbij werden onder meer wiet, vuurwapens en  100.000 euro cash aangetroffen. De broers hadden ook een grote huurachterstand bij de gemeente voor het terrein waarop hun chalets stonden. Ze hebben de chalets laten weghalen en zijn uiteindelijk naar Landgraaf verhuisd.

Op 26 februari 2018 volgde de bedreiging van burgemeester Houben. Terwijl hij naar het stadhuis reed, stapte een gemaskerde man met een pistool op zijn auto af. Houben wist te ontkomen. De politie denkt nu dat de broers achter de bedreiging zitten.

Branden
Ook worden ze ervan verdacht dat ze twee loodsen op hun eigen terrein op Lindelaufer Gewande in de nacht van 13 en 14 maart 2018 in brand hebben gestoken. Dat gebeurde kort voordat het perceel zou worden geveild. De gemeente kocht het terrein. Voor de brandstichting is ook al een 48-jarige man opgepakt.

Vorig jaar vermoedde de politie al dat de broers B. verantwoordelijk waren voor het in brand steken van de auto van toenmalig wethouder Patrick Leunissen. Hard bewijs daarvoor ontbreekt echter. De broers ontkennen betrokken te zijn bij de aanslag.

De politie wil nu niets zeggen over de identiteit van de verdachten. Advocaat Theo Boumans staat een van hen bij, maar zwijgt ook in alle talen omdat de verdachten in beperkingen zitten.      

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen