Zoektocht reddende engel Marc naar droomvrouw gaat viraal: 'Ik krijg haar niet uit mijn hoofd'

Print
Zoektocht reddende engel Marc naar droomvrouw gaat viraal: 'Ik krijg haar niet uit mijn hoofd'

Afbeelding: Facebook Marc van Zuylen

Wellerlooi - Liefde op het eerste gezicht. Zo beschrijft Marc van Zuylen het moment dat hij zijn droomvrouw afgelopen maandagnacht te hulp schoot door een boom van de weg te ruimen. Nu is hij via Facebook naar haar op zoek.

De dappere oproep van de 28-jarige Marc, die samen met zijn vader in Wellerlooi woont, gaat viraal. Het bericht dat hij woensdag plaatste is ruim 900 keer gedeeld en kan op veel positieve reacties rekenen. "Ja, dit had ik nooit verwacht", zegt hij via de telefoon.

Noodkreet
Maandag- op dinsdagnacht kreeg Marc een appje van zijn kennissen dat er een grote tak tussen De Hamert en Wellerlooi lag. Automobilisten konden er niet langs en er ontstond een kleine file. Hulp van de brandweer duurde te lang en Marc kon de noodkreet van zijn kennissen niet weigeren. "Ik pakte de kettingzaag en ben er meteen naar toe gereden. Mensen stapten uit om te helpen, maar samen met Rijkswaterstaat hebben wij de grote tak kunnen verplaatsen", aldus Marc.

Nadat Marc klaar was met zijn heldendaad, werd hij bedankt door iedereen. Maar één bedankje blijft door zijn hoofd spoken. "Ze was zo dankbaar dat ze er weer door kon. Ze vertelde mij dat ze diabetes had en dat ze snel naar huis moest om insuline te spuiten. Ik voelde me daardoor zó gevleid, hè."

Woensdagochtend werd Marc met een vreemd gevoel wakker. "Ik kreeg haar gewoon niet meer uit mijn hoofd. Haar gezicht, haar lach. Ze heeft de meest stralende lach die ik ooit gezien heb", zegt Marc met vlinders in zijn buik. Daarop besloot hij een oproepje te plaatsen op Facebook met de vraag haar te helpen vinden. "Ondanks alle commotie hoop ik wel dat zij zich meldt, want ik heb tot op heden nog niks gehoord. Ik weet het honderd procent zeker: dit moet liefde op het eerste gezicht zijn."

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje