Cameratoezicht bij ontmoetingsplek Valkenburg na vandalisme

© Facebook politie Heuvelland

Er komt voorlopig camerabewaking bij de jongeren ontmoetingsplek (JOP) aan de Burgemeester Henssingel in Valkenburg.

Jeroen Geerts

De nog relatief nieuwe ontmoetingsplek, in de buurt van het scoutinggebouw, viel afgelopen week voor de zoveelste keer ten prooi aan vandalen.

BrandEr was bij de ontmoetingsplek brand gesticht en een picknicktafel met bankjes werd vernield. Niet zo lang geleden werd de ontmoetingsplek ook al besmeurd met olie en verf, en werden de ramen van de container ingegooid terwijl er een groepje jongeren binnen zat.

WeggejaagdDe jongeren die van de ontmoetingsplek gebruikmaken, stapten afgelopen week zelf naar de politie. Ze zijn het zat dat ze overal worden weggejaagd en dus zelfs niet rustig op hun eigen plekje kunnen vertoeven.

In een gezamenlijk onderhoud ­hebben de jongeren, politie en de ­gemeente Valkenburg aan de Geul afgesproken dat de plek voorlopig 24 uur per dag wordt bewaakt.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal