Centrum Maastricht beperkt bereikbaar tijdens Ironman

© De Limburger

Rond de Ironman zondag in Maastricht worden diverse verkeers- en parkeermaatregelen genomen.

Redactie

De start en finish van de triatlon zijn in het centrum van Maastricht. De route loopt door 2 Zuid-Limburgse gemeenten en 5 Belgisch-Limburgse gemeenten. Tijdens het evenement zijn de wegen die bij het parcours horen voor alle verkeer afgesloten. Op www.maastrichtbereikbaar.nl staat een overzicht van de afgesloten straten, een indicatie van de afsluitingstijden alsmede informatie over tijdelijke oversteekplekken voor autoverkeer en (brom)fietsers en de route van de Ironman.

Daarnaast rijden sommige bussen een andere route en/of vervalt een busroute. Zo stoppen geen bussen bij de Markt en het Vrijthof. De bussen rijden tijdens Ironman via de Wilhelminasingel, J.F. Kennedysingel, Prins Bisschopssingel en Hertogsingel. Lijn 10 vanaf P+R Maastricht Noord volgt een aangepaste route via de N2, Noorderbrug en Boschstraat naar het centrum en rijdt vervolgens verder volgens de reguliere route (haltes Willem Alexanderweg, Fr. Romanusweg, Mosae Forum en Boschstraat/Markt komen te vervallen). Onder andere de bus naar St. Pieter komt volledig te vervallen op 5 augustus. Kijk voor meer informatie over buslijnen op www.arriva.nl/limburg.htm

De fietsenstalling Kesselskade is 5 augustus extra lang geopend tot 0.30 uur. De stalling is alléén bereikbaar vanaf de Servaesbrug.

De organisatie verwacht zondag meer dan 1.400 atleten (topsporters en amateurs) uit ruim 25 landen aan de start. Het startschot is zondagochtend om 7.00 uur bij de Griend. De atleten zwemmen 3,8 km in de Maas vanaf de Griend naar het Gouvernement en terug. Vervolgens fietsen ze twee rondes van in totaal 180 km door Nederlands en Belgisch Limburg. Tot slot lopen ze 4 rondes van in totaal 42,2 km door het historische centrum van Maastricht. De finish is op de Markt voor het stadhuis. De lopers mogen tot 0.00 uur over de finish gaan, zo meldt Maastricht Bereikbaar.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee