Ook komende weken rode kaart voor fout geparkeerde fietsen

© Laurens Bouvrie

‘Er is nog sprake van onbekendheid en we moeten samenwerken om de stationsomgeving bereikbaar te houden’. Die conclusie trekt Maastricht Bereikbaar nu de campagne ‘Staat ‘ie goed?’ enkele weken onderweg is.

Redactie

De campagne richt zich tegen het lukraak parkeren van fietsen op het Stationsplein. Inmiddels is de eerste flyeractie afgerond. Fout geparkeerde fietsen kregen een symbolische rode kaart met daarop info over het gebruik van de nabij gelegen, nieuwe ondergrondse stalling, die plaats biedt aan 3.000 tweewielers, maar die nu nog alleen op drukke dagen 1.500 fietsen ‘trekt’.

“We hebben veel reacties gekregen”, aldus Maastricht Bereikbaar. Sommige mensen reageren enthousiast en zijn erg te spreken over de nieuwe stalling. Er zijn ook kritische reacties: “Waarom is de actie niet meteen in januari tijdens de opening van de ondergrondse stalling van start gegaan?” en “Waarom worden foutief gestalde fietsen niet weggehaald?” Ook vragen sommigen zich af: “Waarom nu? Door het begin van de vakantieperiode, de werkzaamheden bij de Stationsstraat en het warme weer is het erg rustig.”

De rode kaart-actie blijft voorlopig van kracht. Ook krijgen studenten uitleg tijdens de INKOM-infomarkt op 20 augustus en worden in september fietscoaches ingezet die fietsers attenderen op de stallingsmogelijkheden, inclusief de nieuwe ondergrondse stalling. Verder komen er elders in Wyck als proef nieuwe parkeervakken voor fietsers die hun fiets maar even willen stallen voor bijvoorbeeld een snelle boodschap.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee