Fietssnelweg Maastricht - Sittard loopt vertraging op

Er zijn problemen met het ontwerp van de brugleuningen.

Er zijn problemen met het ontwerp van de brugleuningen.© Aron Nijs

De eerste fase van de fietssnelweg tussen Maastricht en Sittard wordt iets later opgeleverd. Oorzaak zijn complicaties bij de bouw van de fietsbrug in Beek.

Erwin Schmidt

De bedoeling was dat de fietsbrug bij de Europalaan in Beek eind juli gereed zou zijn. Daarmee zou ook het traject tussen Meerssen en Beek van de fietssnelweg worden opgeleverd. Maar dat wordt nu uitgesteld tot ergens dit najaar.

LeuningenMaastricht Bereikbaar meldt dat er problemen zijn met het ontwerp van de brugleuningen. De werkzaamheden aan de brug zelf liggen dan wel stil tot 13 augustus in verband met de bouwvak, maar in de werkplaats van bruggenbouwer Moors in Bergharen wordt ondertussen stug doorgewerkt aan het fabriceren van de brugleuningen.

"Na de bouwvak monteren we de leuningen op de brug en gaan we verder met de schanskorven aan de zuidkant van de brug. Ook brengen we als verlichting ledstrips aan in de brugleuningen”, meldt aannemer Dura Vermeer.

De metalen fietsbrug bij Beek kost iets minder dan een miljoen euro, weegt 94 ton en is 57 meter lang.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee