Valkenburg stopt met besproeien parken en plantsoenen

Print
Valkenburg stopt met besproeien parken en plantsoenen

Ook sportcomplexen met grasvelden worden niet meer met water besproeid. Afbeelding: iStock

Valkenburg / Walem - De gemeente Valkenburg is gestopt met het besproeien van het groen in parken en plantsoenen. Ook sportcomplexen met grasvelden worden sinds vrijdagmiddag niet meer met water besprenkeld.

Het besluit volgt op het verbod van het Waterschap Limburg om water te halen uit de Geul. Valkenburg haalt het water voor het besproeien altijd uit dat riviertje. "Drinkwater is daar te kostbaar voor”, aldus een woordvoerster van de gemeente.

Tekort
Met het verbod wil het waterschap voorkomen dat er door de aanhoudende droogte een tekort aan water ontstaat. Het geldt voor particulieren, maar ook voor bedrijven en overheden.

Het beëindigen van het water geven kan leiden tot het uitdrogen van de groenvoorzieningen, erkent de gemeente. "Heel vervelend”, geeft de woordvoerster toe. "Maar daar is helaas niks aan te doen, dit is overmacht.”

Calamiteiten
Valkenburg zou eventueel wel nog water kunnen halen uit de stadsgracht in het Halderpark, die wordt gevoed door bronnetjes. De gemeente wil die beperkte voorraad water echter bewaren voor echte calamiteiten.

 

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje