Een zuchtje van verlichting

Print
Een zuchtje van verlichting

Afbeelding: Laurens Bouvrie

Wind, dus iets van koelte, is in deze tropische zomer een schaars goed. Blijven de ramen en deuren van veel huizen tot na zonsondergang – om zoveel mogelijk de warmte buiten te houden – gesloten; tijdens een avondwandeling, het liefst over een van de bruggen van Maastricht, wordt ieder zuchtje wind begroet als een traktatie.

Ook vrijdagavond bleef de hitte van die dag nog lang ‘hangen’. De vrouwelijke helft van een jong stel merkt op de Hoeg Brögk iets van een briesje. Haar zomerrok waait zelfs even een klein beetje op. Het voelen van die wind, zo besluit ze, wil ze optimaal ervaren. Armen gestrekt krijgt ze voor een paar tellen ‘een zucht van verlichting’ aangereikt.

Tot en met zeker woensdag aanstaande blijft het in Maastricht tropisch warm. Kans op regen lijkt miniem en de windkracht is tot en met die dag blijft beperkt tot maximaal 4 op de schaal van Beaufort.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Je las zojuist een gratis artikel, maar niet al onze journalistiek is gratis. Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen in de vorm van nieuws, achtergronden, analyses en opinie.

Onze verslaggevers zijn 24/7 bezig met het schrijven van deze verhalen. Zodoende geven we duiding aan het nieuws en helpen we jou met het vormen van een mening.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen