Een zuchtje van verlichting

© Laurens Bouvrie

Wind, dus iets van koelte, is in deze tropische zomer een schaars goed. Blijven de ramen en deuren van veel huizen tot na zonsondergang – om zoveel mogelijk de warmte buiten te houden – gesloten; tijdens een avondwandeling, het liefst over een van de bruggen van Maastricht, wordt ieder zuchtje wind begroet als een traktatie.

Laurens Bouvrie

Ook vrijdagavond bleef de hitte van die dag nog lang ‘hangen’. De vrouwelijke helft van een jong stel merkt op de Hoeg Brögk iets van een briesje. Haar zomerrok waait zelfs even een klein beetje op. Het voelen van die wind, zo besluit ze, wil ze optimaal ervaren. Armen gestrekt krijgt ze voor een paar tellen ‘een zucht van verlichting’ aangereikt.

Tot en met zeker woensdag aanstaande blijft het in Maastricht tropisch warm. Kans op regen lijkt miniem en de windkracht is tot en met die dag blijft beperkt tot maximaal 4 op de schaal van Beaufort.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee