Politie zegt sorry tegen vrouw die werd verkracht door tbs’er

© Le Giesen

Politie Limburg heeft haar excuses aangeboden aan een vrouw die op 9 december 2016 verkracht werd door een tbs’er in Oostrum.

Redactie

De Volkskrant meldt dat de zedenrechercheurs het verhaal van het slachtoffer in eerste instantie niet geloofden. Tijdens het verhoor, dat zo’n zesenhalf uur duurde, werd ze flink onder druk gezet.

VerkrachtDe man heeft in december 2016 het 23-jarige slachtoffer in Oostrum verkracht. Hij fietste de vrouw voorbij tijdens zijn verlof. Onder bedreiging van een mes heeft hij haar verkracht en verschillende vernederende seksuele handelingen laten verrichten. Hij was op dat moment op verlof van zijn tbs-behandeling.Volgens de Volkskrant twijfelden de zedenrechercheurs aan haar verhaal. Ze bleven maar doorvragen of ze de aangifte wilde doorzetten.

Lees ook: Drie jaar cel en opnieuw tbs voor verkrachting tijdens tbs-verlof

MatchIn maart 2017 kreeg de vader van het slachtoffer een telefoontje. Uit sporenonderzoek is gebleken dat er op het lichaam van het slachtoffer verschillenden plekken zaten. Er was een dna-match met tbs’er Henk van der V, die in de Rooyse Wissel verbleef.

ImpactDe impact is enorm voor de familie en het slachtoffer. De politie heeft in een brief toegegeven achteraf gezien verkeerd gehandeld te hebben. Hiervoor biedt de politie haar excuses aan.

StrafDe dader ontkende dat hij de vrouw had verkracht. Hij verklaarde dat de vrouw hem vrijwillig oraal heeft bevredigd. De rechtbank vond de verklaringen van de verdachte echter ongeloofwaardig. De man heeft een celstraf van drie jaar en tbs met dwangverpleging gekregen.

Lees ook: Cel en tbs geëist voor verkrachting door tbs'er op verlof

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee