Politie zegt sorry tegen vrouw die werd verkracht door tbs’er

Print
Politie zegt sorry tegen vrouw die werd verkracht door tbs’er

Afbeelding: Le Giesen

Oostrum - Politie Limburg heeft haar excuses aangeboden aan een vrouw die op 9 december 2016 verkracht werd door een tbs’er in Oostrum.

De Volkskrant meldt dat de zedenrechercheurs het verhaal van het slachtoffer in eerste instantie niet geloofden. Tijdens het verhoor, dat zo’n zesenhalf uur duurde, werd ze flink onder druk gezet.

Verkracht
De man heeft in december 2016 het 23-jarige slachtoffer in Oostrum verkracht. Hij fietste de vrouw voorbij tijdens zijn verlof. Onder bedreiging van een mes heeft hij haar verkracht en verschillende vernederende seksuele handelingen laten verrichten. Hij was op dat moment op verlof van zijn tbs-behandeling.

Volgens de Volkskrant twijfelden de zedenrechercheurs aan haar verhaal. Ze bleven maar doorvragen of ze de aangifte wilde doorzetten.

Lees ook: Drie jaar cel en opnieuw tbs voor verkrachting tijdens tbs-verlof

Match
In maart 2017 kreeg de vader van het slachtoffer een telefoontje. Uit sporenonderzoek is gebleken dat er op het lichaam van het slachtoffer verschillenden plekken zaten. Er was een dna-match met tbs’er Henk van der V, die in de Rooyse Wissel verbleef.

Impact
De impact is enorm voor de familie en het slachtoffer. De politie heeft in een brief toegegeven achteraf gezien verkeerd gehandeld te hebben. Hiervoor biedt de politie haar excuses aan.

Straf
De dader ontkende dat hij de vrouw had verkracht. Hij verklaarde dat de vrouw hem vrijwillig oraal heeft bevredigd. De rechtbank vond de verklaringen van de verdachte echter ongeloofwaardig. De man heeft een celstraf van drie jaar en tbs met dwangverpleging gekregen. 

Lees ook: Cel en tbs geëist voor verkrachting door tbs'er op verlof

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen