Bosbrand op Duitse grens bij Venlo woedt dichtbij opslagplaats van olie

De brandweer heeft groot alarm geslagen wegens een bosbrand op de Duitse grens bij Venlo. Naast het bos staan opslagtanks met olie.

Redactie

Vrijdag- op zaterdagnacht kreeg de brandweer rond drie uur een melding van een bosbrand op het voormalige vliegveld Venlo aan de Herungerweg.

MunitieDoordat er vermoedelijk oorlogsmunitie ligt, is het lastig de brand te bestrijden. Daarom vliegt er sinds zaterdagochtend een blushelikopter van defensie boven het bos om de brand te blussen. De Duitse en Limburgse brandweer hebben bovendien hulp gekregen van collega's uit Gelderland.

Een graafmachine is aanwezig om ervoor te zorgen dat de brandweermensen op de grond zo snel mogelijk aan de slag kunnen om de brand te blussen met waterkanonnen.

Opslagplaats olieOp ongeveer 500 meter van de brandhaard bevinden zich opslagtanks met olie. Brandweermensen doen er alles aan zodat het vuur deze tanks niet bereikt. De olietanks zijn van Rotterdam-Rijn Pijpleiding, dat olie oppompt in Venlo.

Door het bos lopen ook diverse olieleidingen. Deze worden voortdurend in de gaten gehouden.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee