Bosbrand op Duitse grens bij Venlo woedt dichtbij opslagplaats van olie

Print
Venlo - De brandweer heeft groot alarm geslagen wegens een bosbrand op de Duitse grens bij Venlo. Naast het bos staan opslagtanks met olie.

Vrijdag- op zaterdagnacht kreeg de brandweer rond drie uur een melding van een bosbrand op het voormalige vliegveld Venlo aan de Herungerweg.

Munitie
Doordat er vermoedelijk oorlogsmunitie ligt, is het lastig de brand te bestrijden. Daarom vliegt er sinds zaterdagochtend een blushelikopter van defensie boven het bos om de brand te blussen. De Duitse en Limburgse brandweer hebben bovendien hulp gekregen van collega's uit Gelderland.

Een graafmachine is aanwezig om ervoor te zorgen dat de brandweermensen op de grond zo snel mogelijk aan de slag kunnen om de brand te blussen met waterkanonnen.

Opslagplaats olie
Op ongeveer 500 meter van de brandhaard bevinden zich opslagtanks met olie. Brandweermensen doen er alles aan zodat het vuur deze tanks niet bereikt. De olietanks zijn van Rotterdam-Rijn Pijpleiding, dat olie oppompt in Venlo.

Door het bos lopen ook diverse olieleidingen. Deze worden voortdurend in de gaten gehouden.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen