Bestuurders hinderden hulpverleners bij ongeluk waar Roermondenaar bij omkwam

© FPMB Erik Haverhals

Tientallen bestuurders die zich zaterdagochtend onbeschoft hebben gedragen na een ongeval op de A58 bij Gilze kunnen een bekeuring verwachten. Dat meldt de politie.

Karen Luiken/AD

"Na de aanrijding vonden mensen het nodig om met telefoons opnames van de voertuigen en slachtoffers te maken en door de sporen te lopen op de plaats van het ongeval. Zelfs tijdens het reanimeren van één van de slachtoffers", aldus de politie.

"Hiermee toon je niet alleen dat je geen enkele vorm van respect hebt, maar je loopt ook in de weg en zorgt voor woede bij omstanders en de hulpverleners."

FilmenEnkele bestuurders hebben een rood kruis genegeerd. Ook waren er weggebruikers op de andere rijbaan die al rijdend aan het filmen waren.

Eén van hen zette zijn voertuig midden op de snelweg stil om een ‘mooi’ filmpje te kunnen maken. Het had weinig gescheeld of een vrachtwagen was daardoor achterop een personenauto geklapt.

De politie heeft zoveel mogelijk kentekens genoteerd en tientallen bestuurders kunnen rekenen op flinke bekeuringen.

OverlijdenBij het ongeluk waren drie voertuigen betrokken. Een 48-jarige man uit Roermond kwam om. Een andere man en vrouw raakten gewond.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee