PSV-trainer van Bommel verliest strijd om supercup van Feyenoord

© ANP

Mark van Bommel uit Maasbracht is er bij zijn debuut als hoofdtrainer van PSV niet in geslaagd om de Johan Cruijff Schaal te winnen. Feyenoord bleek koelbloediger tijdens de zenuwslopende penaltyreeks.

ANP

De Rotterdammers pakken daarmee voor het tweede jaar op rij de eerste prijs van het nieuwe seizoen.

ClasieDe bekerwinnaar versloeg landskampioen PSV via strafschoppen met 6-5, nadat de wedstrijd geen doelpunten had opgeleverd (0-0).

Jordy Clasie schoot de beslissende penalty binnen. Vorig jaar won Feyenoord de traditionele openingswedstrijd ook vanaf 11 meter, toen tegen Vitesse.

PrimeurVoor het eerst werd niet gescoord in de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal. De strafschoppen werden genomen volgens het zogeheten ABBA-principe, ook een primeur in Nederland. Feyenoord begon, waarna PSV twee strafschoppen moest nemen en daarna de Rotterdammers weer twee.

Zo ging het door tot Clasie na drie Eindhovense missers en twee van Feyenoord voor de beslissing zorgde.

RotMark van Bommel had zich een beter debuut als hoofdtrainer van PSV gewenst. "Als je een finale verliest, ben je niet blij", zei Van Bommel na afloop bij Fox Sports. "Het is altijd rot als je een prijs kan pakken en dat niet doet, simpel."

Ondanks de nederlaag was Van Bommel best tevreden over het optreden van zijn ploeg. "Met fases hebben we echt goed gespeeld. Bij balverlies veroverden we die steeds snel terug en van daaruit hebben we gevoetbald. We kwamen vaak goed tussen de linies, maar daar creëerden we weinig uit."

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee