Engels helpt Roda aan oefenzege tegen Den Bosch

Roda-speler Mart Remans in duel met een speler van FC Den Bosch.

Roda-speler Mart Remans in duel met een speler van FC Den Bosch.© Ermindo Armino

Roda JC heeft zaterdagavond het oefenduel tegen FC Den Bosch met 2-0 gewonnen.

Jimmy Leenders

De ploeg van Robert Molenaar had in het eigen stadion weinig moeite met de gasten uit Brabant.

EngelsDe gevaarlijkste man bij Roda was Mario Engels. De Duitser zette na een klein kwartier goed door in de zestien en schoot van dichtbij de 1-0 binnen.

Vlak voor rust verdubbelde hij de voorsprong door een vrije trap vanaf de rand van de zestien binnen te schieten. Kansen waren er ook nog voor Niels Verburgh en Daryl Werker, maar zij raakten de paal en de lat.

Van Den Bosch had Roda in de eerste helft weinig te duchten. De ploeg van trainer Wil Boessen uit Born was welgeteld één keer gevaarlijk via een vrije trap, maar die werd goed gepakt door keeper Muyters.WisselsNa de rust bracht Molenaar El Makrini, Zotti en Djim in de ploeg voor Werker, Milts en Remans. Voor de doelen gebeurde in de tweede helft een stuk minder. Jannes Vansteenkiste was nog een keer dicht bij een doelpunt, maar zijn inzet belandde op de paal.

Volgende week vrijdag oefent Roda nog een keer. Dan komt het Saoedische Al Batin FC op bezoek in Kerkrade.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee