Hoteleigenaar haalt Dumoulin alsnog naar Ridderronde

Print
Hoteleigenaar haalt Dumoulin alsnog naar Ridderronde

Afbeelding: ANP

De kans is heel groot dat Tom Dumoulin alsnog van start gaat in de Ridderronde Maastricht komende woensdag.

Op het laatste moment heeft zich een grote geldschieter gemeld, die ongeveer 15.000 euro, de helft van het startgeld, betaalt voor de Maastrichtenaar. Dat meldt de organisatie. Het gaat om een hoteleigenaar die groot wielerfan is. De organisatie wil nog niet zeggen wie het is.

Extra inspanning
Verder zijn er enkele nieuwe, kleine geldschieters en zijn een paar bestaande sponsoren bereid tot een extra inspanning. "We zijn zeer verheugd dat Dumoulin in zijn eigen stad kan starten. Het is veel geld, maar dat hij is dubbel en dwars waard." Maandag verwacht de organisatie de puntjes op de i te zetten.

In het vuur
Het management van Dumoulin tijdens de criteriums laat weten dat de deal nog niet honderd procent rond is, maar volgens de Ridderronde gaat het om formaliteiten. "Ik steek mijn hand in het vuur voor zijn komst", zegt Math Derey van de organisatie.

Vorig jaar hoestte bouwbedrijf Strukton de 30.000 euro voor Dumoulin op. Dat was een cadeau voor de stad Maastricht wegens de langdurige werkzaamheden aan de Noorderbrug.