'Stijlvolle Nadia Moussaid op de late avond is een vondst'

Print
'Stijlvolle Nadia Moussaid op de late avond is een vondst'

Nadia Moussaid Afbeelding: KRO/NCRV

COLUMN - Ze moet het helemaal zelf weten. Maar representatief zag het er de laatste dagen bij Eva Jinek niet meer uit. Onderuitgezakt in een stoel, met haar opgezette benen uitgestrekt alsof ze op camping De Zwetende Otter zat, stelde ze Bill Clinton in een hotel vragen – goede overigens.

 Haar, begrijpelijke, gezucht rond haar zwangerschap leidde af van het geweldige talent dat Jinek is. Waarom wilde ze zó graag bewijzen dat je zwanger een talkshow kunt presenteren? Je moet naar Eva willen kijken vanwege haar scherpte, niet om te zien of de bevalling tijdens de uitzending begint. Dat kreeg ze zelf gelukkig ook door – alleen net te laat – en dus ging ze een weekje eerder met zwangerschap.

Waarschijnlijk omdat ze doorhad dat tussenpaus Nadia Moussaid (34) al klaar was om op haar winkeltje te passen. Deze presentatrice, eindelijk een fris gezicht op tv, verdient een dikke pluim. Al vanaf uitzending één vanuit de studio van Jinek spat ze van de tv af. De invalster is stijlvol, ze straalt rust uit en als je al eventjes de ogen dichtdoet, is het alsof je Sacha de Boer hoort praten. Zenuwen zie je bij Nadia niet, ze lijkt de show al lang van haver tot gort te kennen.

Opvallend is het bovendien dat Eva’s gefiguurzaagde steriel witte decor met Moussaid erin opeens zelfs zwoel mediterraans oogt.

Foutjes vergeef je deze presentatrice door de goede beurten van deze week direct. Dat ze iedereen aan haar tafel onnodig tutoyeert. Nog nooit van het woord afrastering had gehoord. Aan een melkveehouder vroeg of alle koeien meiden zijn. Nogal Omroep-Max-achtig aan de baas van de ANWB vroeg waarom mensen tegen beter weten in op Zwarte Zaterdag de auto in stappen. De beste mevrouw wist dat zelf ook niet. Het duurde zo nog geen minuut voor het gesprek doodsloeg. Moussaid kreeg het er niet eens benauwd van. Al met al komt ze goed uit de verf, al hoop je dat ze binnenkort voor de leeuwen wordt gegooid en de gasten zich eens niet poeslief gedragen. Dat je, zoals Jinek deed, tegen een recalcitrante hork als Jules Deelder moet roepen dat hij potverdomme zijn klep dient te houden „in míjn show”.

Het zou fijn zijn als Moussaid de ruimte krijgt – pakt ! – om het programma meer eigen te maken. Mooi lijkt het me als je tussen de regels door merkt wat voor mens achter Moussaid schuilt.

Het is nu al ronduit jammer dat ze alweer vlug haar stoel moet afstaan aan die o zo suffe Pauw.

Reageren? Mail de lezersredactie

‘Laat op één’, de vervanger van ‘Jinek’ met de Schiedamse Nadia Moussaid, is tot en met 31 augustus op doordeweekse avonden te zien om 23.00 uur op NPO 1. Daarna is Jeroen Pauw weer te zien met zijn talkshow op de late avond.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen