Eerste André Willems Award uiteraard voor Team Super Maan

Print

Afbeelding: Laurens Bouvrie

De eerste Andre Willems Award is maandagmiddag in de Awwe Stiene uitgereikt aan Team Super Maan. Manuela, de echtgenote van de in mei overleden wethouder Sport, overhandigde de prijs aan de inmiddels tot sterren dan wel helden gebombardeerde triatleet Mathon van Eijsden en zijn kompaan Glenn Wijntjens.

André Willems wist vier jaar geleden zijn Maastrichtse medebestuurders en tal van anderen te enthousiasmeren de wereldberoemde sportwedstrijd Ironman naar de Limburgse hoofdstad te halen.

De politicus overleed eerder dit jaar na een lange niet te winnen strijd tegen een hersentumor. Toch bleef hij zo lang hij kon betrokken bij het wel en wee van de stad. Niet op de laatste plaats bij de organisatie van Ironman. Voor de uitvoerende organisatie, Extra Leisure, en Ironman Europa volop reden André Willems op een bijzonder wijze te gedenken. Zo geschiedde.

Team Super Maan
De ingestelde award, dit jaar dus voor het eerst, gaat naar een of meer atleten die op bijzondere wijze deelnemen aan de Ironman Maastricht. Over wie de primeur mocht beleven bestond eigenlijk al voor aanvang weinig twijfel. Het Team Super Maan verwierf al voor aanvang van de editie van dit jaar in Maastricht en omstreken een soort van heiligenstatus. Die standing werd in de loop van zondag 5 augustus alleen maar groter.

Al snel bleek dat het tweetal, Mathon als super sporter en Glenn met al zijn beperkingen als super ‘bakkenist’, hun streven meer dan waar gingen maken. Wat heet; twee uur voor de deadline (middernacht) kwamen de twee moe maar heel erg voldaan en blij over de finish.

IronMan legende Julie Moss onder de indruk 
Even voor de award werd uitgereikt kwam niemand anders dan Julie Moss, de triatleet die in 1982 in Hawaii wereldfaam verwierf met een van de meest dramatische finishes van een sporter ooit, Mathon en Glenn feliciteren. “Jullie hebben echt iets heel bijzonders gepresteerd. Ik ben zo ‘happy’ dat ik juist dit jaar in Maastricht ben en dit mee mag maken”, zei ze in een gesprek in een bomvolle Awwe Stiene.

Team Super Maan luisterde bescheiden maar toch met innerlijke trots de complimenten aan. Net zoals ze de vele felicitaties met heel veel dank maar zonder poeha in ontvangst namen. Een paar minuten later kregen ze van Manuele Willems de naar man vernoemde Award in de handen gedrukt. Alle andere Ironman ‘finishers’ en al die vrijwilligers gingen nog een keer helemaal los voor Team Super Maan.