Dit artikel is exclusief voor jou als abonnee van De Limburger te lezen
Plus-artikelen zijn exclusief voor abonnees van De Limburger. Verder lezen?

Koken met de heilige drie-eenheid

Bon Appetit

Monique Mullenders kookt met verse ingrediënten en op gevoel. Afbeelding: De Limburger/Rein Bollen

Ze kookt graag ‘over de grens’ en alleen maar met verse ingrediënten. Groenten en kruiden koopt ze zelden in de supermarkt. "Want die hebben veel te weinig smaak”, vindt Monique Mullenders.

De boodschappenmand heeft Monique Mullenders (53) volgeladen in d’r Moostuin in Berg en Terblijt. De geboren en getogen Rothemse is vaste klant in de 3500 vierkante meter grote belevingstuin, waar Ralph Bruls ruim dertig verschillende soorten groenten teelt op biologische wijze. Ze draagt het initiatief van Bruls, oud-militair met een posttraumatische stressstoornis, een warm hart toe: "Hij heeft er een ontmoetingsplek van gemaakt voor jong en oud, dat vind ik mooi. De hele buurt is bij ...