Oud-PVV'er Michael Heemels trekt beroep tegen gevangenisstraf in

Print
Oud-PVV'er Michael Heemels trekt beroep tegen gevangenisstraf in

Afbeelding: Jeroen Kuit

Voormalig PVV'er Michael Heemels uit Herkenbosch heeft het hoger beroep tegen zijn gevangenisstraf ingetrokken.

De oud-fractievoorzitter van de PVV in de Limburgse Provinciale Staten, die ook woordvoerder was van Geert Wilders, werd in oktober 2017 veroordeeld tot 14 maanden cel, voor het verduisteren van 176.000 euro uit de partijkas. Dat geld ging op aan luxespullen, drank en drugs.

De rechter legde destijds een zwaardere straf op dan normaal omdat Heemels destijds een voorbeeldfunctie had. Hij heeft het aanzien van de politiek geschaad. Naast de celstraf moet hij ook het geld terugbetalen aan de PVV. Mocht hij in de toekomst nog eens de fout ingaan, dan moet hij nog 4 maanden extra de cel in.

Toekomst
"Hoewel ik nog steeds van mening ben dat er bij het vonnis veel te weinig rekening is gehouden met mijn verslavingsproblematiek en ik daardoor een te forse straf heb gekregen, wil ik een hoger beroep niet meer afwachten", schrijft Heemels in een verklaring.

Heemels geeft aan te willen werken aan zijn toekomst. "Een nieuwe behandeling bij het Gerechtshof in ’s Hertogenbosch kan nog geruime tijd duren. Op dit moment blijf ik hangen in het verleden."

Behandeld
Heemels is in Portugal behandeld voor zijn problemen. "Daarbij is ook het stuk acceptatie en verantwoordelijkheid ter sprake gekomen voor alles wat ik heb gedaan tijdens mijn actieve verslaving. Door de straf die ik heb gekregen te accepteren wil ik mijn verantwoordelijkheid nemen voor wat ik heb gedaan."

Na de gevangenisstraf hoopt Heemels snel weer terug te keren in de maatschappij, werk te vinden om zijn schulden af te lossen en een heel nieuw leven op te bouwen.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →